neděle 25. června 2017

Exkurze do Kácova s G3/C3

Na konci června, když už měli žáci (tedy většina žáků) známky úpěšně uzavřené,  jsme se rozhodli s G3/C3 a jejich třídní Dášou Findovou, že být zavřený v budově školy, když je tak krásně, je prostě hřích, a že vyjedeme na školní výlet!
Můj vystudovaný obor je pivovarství, a i když já sama pivo nevařím, moji kolegové z vysoké školy působí po celé České republice (a někteří i ve světě) v různých pivovarech jako sládci. A tak nás napadlo, že spojit výlet s exkurzí do pivovaru by mohlo být fajn. 
Volba padla na ten jednoznačně nejkrásnější pivovar v republice - Kácov, který se ještě jako bonus nachází cca 40 min od Prahy (vlakem teda trochu déle:) a je situovaný přímo na břehu řeky Sázavy. Vyjeli jsme 22.6 v 10 h z Prahy v počtu sedmi lidí (a další čtyři se nás v průběhu dne připojili), zašli v Kácově na výborný oběd a po něm nás už přivítal sládek Tomáš Kinčl (tímto mu ještě jednou děkuji) a provedl nás pivovarem. Stručně vysvětlil různé fáze výroby a všichni se už těšili na ochutnávku. Ochutnali jsme (samozřejmě ti, kterým bylo nad 18 let:) pivo přímo z ležáckých sklepů, které je ze své podstaty nejlepší pivo vůbec.
Po exkurzi jsme si užívali sluníčka a vody, koupali se na jezu a večer jsme opejkali buřty a plánovali spaní pod širým nebem. Plány nám přerušila dost vydatná bouřka, která nás zahnala pod střechu, kde parta vodáků hráli na kytaru. Neváhali jsme, připojili se k nim a všem bylo fajn. Spaní venku jsme kvůli stále trvající bouřce přesunuli na zem do umývarek, což nebylo tak přijemné jako usínat pod milionem hvězd, ale aspoň to bylo dobrodružný. Někteří studenti se nám svěřili, že spali pod širákem (tedy přesněji řečeno pod plastovou střechou, kterou jsme mysleli, že každou chvíli strhne bouřka:) poprvé, a ano, jsme rádi, že našim studentům můžeme zprostředkovávat i takové zážitky:) Od toho přeci střední škola taky je...
Výlet se doufám, všem líbil a já se už těším na příště!










Žádné komentáře:

Okomentovat