neděle 16. října 2016

Hledáme nejlepšího Mladého chemika ČR!

V pondělí 10.října se devátá třída zúčastnila soutěže Mladý chemik. Každý měl 45 minut na vyřešení zajímavých úloh ze základních znalostí chemie. A opravdu nešlo o složité chemické vzorce nebo reakce! Úlohy byly koncipovány spíše jako hry, rébusy, osmisměrky a tajenky, takže to rozhodně nebyla žádná nuda.
Nejlépe z naší školy se umístili Lucie Hofmanová, Simona Tarabová a Max Drabina. S radostí gratuluji a těším se na 6. prosince, kdy budete reprezentovat školu v druhém kole! A to není všechno, protože soutěž má ještě třetí kolo, 30 nejlepších žáků poměří síly v laboratoři, kde se budou řešit praktické úlohy.

V rámci soutěže Mladý chemik byla vyhlášena i doprovodná soutěž, která není až tak úplně o chemii, spíše se v ní uplatní důvtip a fantazie. Úkolem je sestavit model H2SO5 jako poctu Járovi Cimrmanovi, jehož postava v letošním roce slaví 50. výročí první zmínky (Jára Cimrman zmiňoval totiž tuto kyselinu v divadelní hře Lijavec). Model můžete sestavit z jakéhokoli materiálu a zapojit se může kdokoliv! 
Pokud máte nápad na model, neváhejte se mi ozvat na tereza.hudcova2@educanet.cz a společně ho zrealizujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat